Így kezeljük adataid

Adatvédelem

Penikalandjai.hu elkötelezett mindazok személyes adatainak védelme iránt, akik meglátogatják a penikalandjai.hu-t, azaz ezt a honlapot. A jelen tájékoztató és nyilatkozat elsősorban az oldalra látogatók személyes adatainak interneten keresztül történő bizalmas kezeléséről, védelméről szól. Az alábbi adatvédelmi szabályzatban részletesen leírjuk, hogy az adatkezelő milyen látogatói adatokat, milyen módon gyűjthet és használhat fel. A tulajdonos minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy az adatok ne kerüljenek illetéktelen kezekbe, és hogy csak az alábbi tájékoztatóban meghatározott formában és módon kerüljenek kezelésre, felhasználásra.

1. Kik vagyunk mi, azaz ki az adatkezelő?

Az adataid a Penikalandjai.hu, továbbiakban mint “Adatkezelő” / “Tulajdonos” (elérhetőségek, további adatok: Impresszum) gyűjti és kezeli a hatályos előírásoknak megfelelően.

2. Milyen adatokat gyűjtünk és kezelünk?

Választásod szerint a személyes adataid megadása nélkül is hozzáférhetsz weboldalunkhoz, azonban a böngészéshez el kell fogadnod a süti / cookie szabályzatot.

Csak olyan személyes adatod kezelünk, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához szükséges és elégséges, a cél elérésére alkalmas, viszont csak a cél megvalósulásához szükséges minőségben, mennyiségben és ideig.

A személyes adataid az oldalon való böngészéskor önkéntesen megadott módon gyűjti a Tulajdonos, minden esetben megjelölve a cél eléréséhez kötelezően megadandó adatokat. Ha nem kívánod ezeket az adatokat megadni, úgy ténylegesen nem férhetsz hozzá honlap bizonyos szolgáltatásaihoz és funkcióihoz (pl üzenetküldés az oldal felületén keresztül). A nem kötelezően megadandó további adatok gyűjtésének célja a felhasználók igényeinek jobb megismerése, a szolgáltatások és a honlap fejlesztési terveinek jövőbeli pontosítási céljainak meghatározása, így ezen adatok megadása szabad elhatározás alapján történik, a megadásukat megtagadhatod, és ez esetben az oldalt zavartalanul tovább böngészheted.

Az Adatkezelő minden szükséges intézkedést megtesz minden időben azért, hogy az általa kezelt személyes adatok biztonságban legyenek, és ha szükséges, naprakészek legyenek.

Felhívjuk a figyelmed, hogy amennyiben nem saját személyes adataid adod meg, kötelességed az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Az alábbi személyes adatokat kezeljük weboldalunkon:

  • vezetékneved, keresztneved
  • elektronikus levélcímed
  • rendszer információd (ip cím, felbontás, rendszer verzió, ezen honlapon megtekintett oldalak statisztikája, viselkedési mintázat, böngészési szokások)

Levelezés

Amennyiben e-mailben veszed fel velünk a kapcsolatot,  hozzájárulsz és elfogadod a személyes adatkezelésre vonatkozó irányelveinket.

Az érintett személyes adatokat számítógépünk levelező programjának bejövő leveleket tartalmazó mappájában, almappájában tároljuk, minimum egy évig, vagy addig az időpontig ameddig bármely közzétett eléréseinken nem kéred ezen személyes adatokat tartalmazó levelek végleges törlését.

A honlapokon elhelyezett elérhetőségeken kívül lehetőséged van a penikalandjai.hu felületén keresztül üzenetet küldeni nekünk. Amennyiben ezen az úton keresel meg minket, penikalandjai.hu kapcsolat oldalán, a „Így érsz el minket” oldalon található kapcsolatfelvétel céljára elhelyezett kapcsolati űrlap igénybevételével teheted meg. A kapcsolati űrlapon megadott adatok felhasználásával a rendszer e-mailt generál, mely a Rackforest tárhelyszolgáltató adatbázisába kerül továbbításra. A hozzánk beérkezett e-mailt a küldő nevével, e-mail címével, a dátum, időpont adatokkal és más, az üzenetben megadott egyéb személyes adatokkal együtt a cél teljesülése után, egyéb esetben az adatközléstől számított 60 napon elteltével töröljük.

3. Milyen célból gyűjtünk személyes adatokat?

Jogszerű céloktól eltérő célokra nem használunk a személyes adataid és csak a céloknak megfelelően kezeljük és tároljuk azokat, és csak a szükséges és elégséges mennyiségű és minőségű személyes adataidat kezeljük.

Az adataid gyűjtésének és felhasználásának célja az, hogy megkeresés esetén lehetőség legyen a weboldalon elhelyezett hirdetési felületek értékesítésére vonatkozó árajánlat készítésére és kiküldésre, kérdéseid megválaszolására, kapcsolattartásra, illetve szolgáltatás, termék megrendelése és teljesítése esetén számlázásra.

4. Hogyan és meddig kezeljük adataid?

Az adatokat kérésedre törlésig, vagy a cél eléréséig tároljuk. Mindkét esetben az ok bekövetkeztéről való tudomásszerzést követő, a törvényben előírt leghosszabb, jelenleg 60 napos időtartamig – tároljuk és használjuk fel.

5. Kikhez juthatnak még el az adataid?

A penikalandjai.hu tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak. Előfordulhat azonban olyan eset, mikor a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé.

A megadott személyes és nem személyes adatok több csatornán haladva kerülhetnek továbbításra, eltérő technológiai szabványok szerint. Ezek közül a leggyakoribb a felhő alapú, az email titkosított és a másik fél szerint nem titkosított, számlázó program szerver beállításai szerinti adattovábbítás, és az adathordozón keresztül történő adattovábbítás.

6. Adataid biztonsága

Mindent megteszünk személyes adataid védelmére, az adatokat csak azonosítást követően érjük el mi is, mert az adatokat jelszóval védve tároljuk. A személyes adatokhoz hozzáférés szigorúan az adott feladatban esetlegesen érintett személyekre, valamint megbízottakra és a feladatukhoz szükséges mértékre korlátozódik.

7. Adattulajdonosi jogaid

Amennyiben nem kívánod, hogy személyes adataid kereskedelmi ajánlatok közlésére kerüljenek felhasználásra, úgy jogodban áll ezt megtiltani, anélkül, hogy döntésed indokait megjelölnéd. A törlést írásban kell jelezned felénk, elektronikus levél formájában is, az Impresszumban megjelölt címre.

A tájékoztatás kéréshez való jog
A megadott elérhetőségeken keresztül tájékoztatást kérhetsz tőlünk, hogy milyen adataid, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeljük. Kérelmedre haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül, az általad megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk.

A helyesbítéshez való jog
A megadott elérhetőségeken keresztül kérheted tőlünk, hogy valamely adataid módosítsuk. Erről kérelmedre haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül intézkedünk, az általad megadott e-mail elérhetőségedre tájékoztatást küldünk.

A törléshez való jog
A megadott elérhetőségeken keresztül kérheted tőlünk adataid törlését. Kérelmedre ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül megtesszük, az általad megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőség
Az általad tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén értesíts minket, így lehetőség nyílik arra, hogy rövid időn belül helyreálljon a jogszerű állapot. Az érdekedben mindent megteszünk, hogy a vázolt probléma megoldódjon. Amennyiben a megítélésed szerint a jogszerű állapot nem állítható helyre, az alábbi elérhetőségeken értesítheti erről a hatóságot:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal (NAIH)
cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.,
telefon: +36-1-391-1400,
fax: +36-1-391-1410,
e-mail: ügyfelszolgalat@naih.hu.
https://naih.hu

8. Kiskorúak és korlátozottan cselekvőképes személyes adatainak védelme

A penikalandjai.hu tartalma általánosságban nem 13 év alatti kiskorúaknak szól, ezért nem gyűjtünk és nem kezelünk 13 év alatti gyermekekről személyes adatokat  szülői vagy gondviselői hozzájárulás nélkül. Ebben az esetben a gyermek szülei kérhetik a gyermekre vonatkozó adatok kiadását és törlését. Amennyiben az adatfeldolgozás vagy adatkezelés során válik nyilvánvalóvá számunkra az életkor, úgy azokat az adatokat felhasználjuk a szülői hozzájárulás beszerzésére, vagy azonnal törlésre kerülnek.

Cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy nyilatkozatához a törvényes képviselőjének hozzájárulása szükséges, kivéve azon szolgáltatás részeket, ahol a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt céloz, és különösebb megfontolást nem igényel.

Frissítve: 2019.10.20.

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.