Az elmúlt két nap hajnalokig tartó munkával telt, így csak enni jártuk ki a szobából. Vannak ilyen időszakok utazás alatt is, és nincs is ezzel semmi gond, jól tartható a lassú utazós életvitel mellett

Marrakeshben töltött eddigi 11 nap alatt valahogy sosem alakult úgy, hogy a helyiek egyik legalapabb ételét együk, a kuszkuszt. Otthon nagyon szeretjük zöldfűszerekkel, de miután itt az első napokban megkostoltuk a híres zöldséges tajin-t, elment a kedvünk a zöldséges kuszkusz kóstolásától, mert attól tartottunk, hogy az is olyan iztelen lesz, hiába vagyunk itt a fűszerek hazájában.

Tegnap viszont, már kötelező volt enni egyet, mielőtt elhagyjuk a várost, és beültünk egy rendes étterembe, miután a nagyon helyi kis kifőzdében nem kapni.

Szerencsére nagyon finom volt, annak ellenére is, hogy kinézetre elég natúrnak tűnt. Olyan ízei voltak benne a sütőtöknek, a karalábénak, cukkininek, repának és a csicseri borsónak, hogy nagyon megérte az élmény a turista árat

Mellé búcsúzóul ettük még egy finom marokkói levest, ami nem volt vizes paradicsomleves ízű, mint a Jemaa el-Fna téren az esti piacon, és kis desszertet is kaptunk, jó édes datolyát és chebakiát, amik szintén nagyon finomak voltak

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.