Reggeli, és a hosszas ígérgetések után végre megjelent a főnök, hogy egyeztessünk a további szállásunkról.

Nem voltunk könnyű helyzetben, mert a főnök nagyon kötötte az ebet a karóhoz, hogy kedvesek meg mosolygósak vagyunk, de akkor sem tudja nekünk a foglalásunk áráért odaadni az egyetlen szabad két ágyas szobáját (hiába írta előzőleg WhatsAppon azt, hogy oda tudja…), mert háromszor annyi alapáron. Így, ha nem fizetünk többet, akkor csak két ágyat tudna adni egy hat fős hostelszobában.

Mi sem hagytuk magunkat, mert ott volt a nyomtatott foglalásunk a kezünkben, amin angolul és fekete-fehéren le volt írva, hogy milyen szoba, éjszakánként mennyiért, stb… Plusz, ami aztán a legvégén segítségünkre lett, az az a WhatsApp beszélgetés, amit még otthonról indítotunk a tulajjal (az elején még angolul, majd franciául, hogy tutira menjünk) azért, hogy képeket kérjünk a szobáról, amit foglaltunk, mivel a hostel oldalán egy darab sem volt fent róla. Hamar kiderült, hogy azért nincs kép, mert ott nincs is privát szoba, csak a másik szálláshelyen, a Riad-ban, menjünk oda. Direkt belinkeltük neki a foglalásunkat, és rákérdeztünk, hogy egészen tuti biztosan privát szoba jár-e nekünk ezért a foglalásért és árért a másik szálláson, amit a tulajnak szerencsénkre sikerült elég egyértelműen visszaigazolnia. Most ezt a beszélgetést többször megmutatva és elolvastatva sikerült egy mindenki számára elfogadható alkut kötnünk:

Kaptunk egy két ágyas szobát a jobbik helyen a foglalásunknál 20%-kal többért, viszont ennek privát fürdőszobája van és légkondis fűtése is (amit foglaltunk, annak közös fürdője lett vonla és annyi fok bent, mint kint).

Mielőtt átkísértek minket a másik helyre, elmondták, hogy már egy kínai pár is érkezett így, mint mi, és jönnek még a napokban ilyen hibás, dupla foglalással, és nekik valószínűleg nem fogja tudni ilyen barátian megoldani a lakhatásukat…

Első este még félve mentünk be a labirintus legmélyén található szállásunkra, de most már nyugodtan közlekedünk, mert megtanultuk, melyik kisutcán is kell bemenni, és szerencsére a közbiztonság is szuper. Készítettünk egy kis videót arról, hogy mennyire nem rövid út vezet a szobánkba az utcáról. 

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.