Hamar rájöttünk, hogy itt Amerikában autó nélkül nem sokra megyünk, ha nincs mindig valaki, aki ide-oda furikázza a fenekünket. Akkora távolságok vannak, hogy gyalogtávra nem sok esély van elérni bármit is. A tömegközlekedés sem nagyon jöhet szóba, mert ha van is valahol a közelben buszmegálló, csak sok átszállással és nagyon lassan lehet eljutni A-ból B-be. Szóval, itt aztán tényleg igaz a mondás, hogy szinte még a wc-re is autóval kell menni! 🙂

Szerencsére a szállásadóink-barátaink Los Angelesben és Las Vegasban is elvittek minket, ahova csak tudtak. Így nagyon sok mindent meg tudtunk nézni álltaluk. Sőt, olyan rendesek, hogy ha boltba kellett menni vásárolni, akkor is készségesen vittek-hoztak minket.

Sok olyan hely volt még, ahova mindenképp szerettünk volna eljutni, de az irányonkénti 4-8 órás utakra az már nem volt opció, hogy hoznak-visznek minket. Ezért úgy döntöttünk, hogy bérelünk egy hétre autót, és megnézünk minden távolabbi helyet, amit csak tudunk.

 

Maga a bérlés nem ment olyan egyszerűen, mint gondoltuk. A neten elég sokat keresgéltünk. A legtöbb kölcsönző csak hitelkártyára ad ki autót, ezért azokat a cégeket ki is zártuk, mert nekünk nincs. Az Alamo viszont nem kért hitelkártyát, viszont az országból kifelé szóló repjegyet igen. Ezt azóta se nagyon értjük, hogy miért, de mindegy is, mert nekünk ez sem volt. Miután alaposan körbejártuk a témát, végül az Alamo mellett döntöttünk. Csináltunk egy kamu repjegyet, lefoglaltunk egy járgányt, másnap hajnalban elmentünk érte és átvételkor bemutattuk a hamis jegyet.

A probléma akkor kezdődött, amikor közölték, hogy a kifelé szóló repülőjegynek arra a napra kell szólnia, amikor visszavisszük az autót, különben felszámolnak a visszavétel dátumától a kiutazás dátumáig napi 200$-t, amit majd csak a kiutazás napján utalnak vissza. A kamu repjegy kifelé szóló dátuma 20 nappal volt később, mint a visszavitel dátuma, így kb.4000$-t kellett volna letétbe tennünk. (persze ez is le van írva online a feltételekben, de valahogy elkerülte a figyelmünket…) Úgyhogy ez után elég hamar elköszöntünk az Alamo-tól, és jött az újratervezés…

Szerencsére egy olyan helyen voltunk, ahol az Alamo mellett volt még másik 10 autókölcsönző is, így nem volt más dolgunk, mint bepróbálkozni más cégeknél, hogy ki ad nekünk hitelkártya és kifele szóló repjegy nélkül autót elfogadható áron.

Sok helyet megkérdeztünk, de csak 3 cég jöhetett szóba. Ezek áraiban szép különbségek voltak, így végül a legolcsóbb, a Payless Car Rental mellett döntöttünk. Ők adták a legjobb áron biztosítással együtt az autót. Azt azért külön megjegyeznénk, hogy milyen durva, hogy a biztosítás díja, amit az autó mellé érdemes kötni, ha biztosnágban szeretnénk érezni magunkat, az 2x annyiba kerül mint maga az autó díja!! Persze lehetett volna online is kötni a kocsi mellé olcsó biztosítást, csak akkor ha történt volna valami az út alatt, saját zsebből kellett volna az utolsó dolcsiig állni a költségeket mindenki felé, és utólag futhattunk volna a pénzünk és a biztosító után… hát ezt nem akartuk, így ennek ára volt.

Miután megtaláltuk a számunkra legjobb megoldást, maga a bérlés már simán ment. Választottunk egy SUV-t, kifizettük (meglepő módon a letétet nem emelték le a számlánkról), megkaptuk a kulcsot, megkerestük a kocsit és már vittük is. Így került hát hozzánk ez a csodálatos autó, amivel a következő posztban útnak is indulunk…

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.