A Grand Canyonnál kiszemelt alvós helyünk egy népszerű túraútvonal kiindulóhelye volt. Ide csak azok jönnek, akik befizettek egy túrára és hajnalban elindulnak, hogy sötétedés előtt visszaérjenek, vagy több napig barangolnak a kanyonban. Gondoltuk, másnap ébredés után belekóstolunk mi is egy kicsit.

Az oda vezető út már pár mérfölddel korábban le van zárva, és ahhoz, hogy beengedjenek, kérték a túra foglalás igazolását. Ilyen nekünk ugye nem volt, így abba maradtunk a biztonsági emberrel, hogy csak a parkolóban töltjük az éjszakát, megnézzük a napfelkeltét és reggel megyünk is tovább, nem túrázunk – így beengedett. Egyébként hónapokkal előre lehet csak lefoglalni a túrát, mint azt megtudtuk a helyszínen a többiektől, úgyhogy majd máskor, melegebb időben.
Már teljesen sötét volt, amikor megérkeztünk, így nem láttunk semmit a helyből, csak hogy rengeteg autó van a parkolókban. Kerestünk egy szabad helyet, majd elkezdtük berendezni a kocsit az alváshoz. Hamar lefeküdtünk, hogy reggel ne legyünk fáradtak a napfelkeltéhez, és a kirándulásunk második hosszú napjához.

Ez volt az első éjszakánk az autóban, és kicsit tartottunk tőle, hogy nagyon hideg lesz. Szerencsére kaptunk Adamtől nagyon szuper hálózsákokat, így nem volt ilyen probléma. 😊 Nagyon szép tiszta volt az ég, megszámlálhatatlan csillag ragyogott rajta, így elalvás előtt gyönyörködtünk bennük egy kicsit, és hálásak voltunk, hogy ilyen sikeresen zártuk az első napot.

Reggel fantasztikus látványra ébredtünk! Mivel az autóval közvetlen a kanyon szélén parkoltunk, mikor kinyitottuk a szemünket, ott volt közvetlen előttünk! Kikászálódtunk a meleg autóból a hajnali csípős hidegbe és csak csodáltuk a látványt. Néztük, ahogy a nap percről percre egyre többet mutat nekünk a völgyből…

Mikor már kellőképp megéheztünk, úgy döntöttünk, hogy tovább állunk és valami melegebb helyen megreggelizünk, mert itt 13 fok volt. Ahogy elhagytuk a kanyont, sokkal hidegebb lett, pár mérföld múlva 0 fok alá is ment a hőmérséklet. Nagyon érdekes, hogy a kanyonnál mennyivel melegebb volt!

Végül, kb 2 óra kocsikázás után találtunk egy kis helyi piacot. Itt már elég kellemes volt az idő, úgyhogy megreggeliztünk, bejártuk a piacot, majd folytattuk tovább a kis utazásunkat…

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.