Spanyolországból Portugálián keresztül jöttünk haza, mivel szeptember elsejével a vírus visszatért a nyáriszünetéről, és nem tudtunk volna máshogy hazautazni Spanyolországból stressz vagy karantén nélkül. Így összekötöttük a kellemeset a hasznossal, és beterveztünk Portóba pár éjszakát. És milyen jól tettük!

Porto város

Porto északi részének a belvárosban laktunk, így többnyire gyalogosan fedeztük fel a várost, de persze itt-ott szükség volt tömegközlekedésre is a nagy távolságok miatt. A gyönyörű és hangulatos belvárosi épületek, meredeken emelkedő szűk kis utcácskák egyszerűen elvarázsoltak minket, imádtuk!

Portugál óceánpart

Nem hagyhattuk ki, hogy ne menjünk le a vízhez, így egy délután célba vettük a partot. Portugália óceánpart szempontjából is elnyerte a tetszésünket, szép volt a part Porto környékén, pedig nem is mentünk ki a városból, hogy esetleg híresebb, látványosabb strandot nézzünk. Nagyon jót és sok sok kilométert sétáltunk az óceánparthoz és a Farolim de Felgueiras világítótoronyhoz, amit még az erős szél ellenére is tudtuk élvezni.

Összességében, ha attól eltekintünk, hogy a fülünknek kellemetlen hallgatni a portugál nyelven beszélő embereket, ha lehetőségünk nyílik, biztos megnézzük Lisszabont is!

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.