A szlovén tengerpartra szánt utolsó napunk végén elgondolkoztunk: tényleg menjünk haza holnap? Nem nagyon akartunk és a betervezett családi nyaralásig is volt még időnk, nem kellett rohannunk haza. Jött is egyből a következő kérdés: Át tudunk menni teszt és oltás nélkül Olaszországba? És a válasz is: Nem. De azért próbáljuk meg!

Kerestünk a térképen egy kisebb határt, és kicsekkolás után már úton is voltunk. Állt rendőrautó a határon, de valószínű, csak szlovén, neki pedig mindegy volt, hogy ki és hogy hagyja el az országot. Így jutottunk át Olaszországba teszt és oltás nélkül egy spontán döntés hatására 🙂

Szállás Margherában

Mivel nem tudtuk, hogy át jutunk-e, nem néztünk szállást. Viszont ahogy átléptük a határt, és normalizálódott a szívverésünk, leparkoltunk egy strandhoz és befoglaltunk egy szállást Margheraban, hogy közel legyen tömegközlekedéssel Velence.Egész jó áron találtunk egy konténerházakból álló kis “falut”. Volt jó internet, a ház mögött tudtunk pont parkolni a kocsival, padunk és asztalunk is volt a házunk előtt, és a medence is 2perc sétára volt – tökéletesen megfelelt az elvárásoknak. Egyedül a légkondi volt még létkérdés a nagy melegben, mivel jóóó sötétre vannak festve a kis házak, hagy szívják minél jobban a meleget a turistáknak, de megkaptuk felár nélkül a Booking Genious tagság miatt a légkondit, úgyhogy be is foglaltuk. 🙂

Kirándulás Velencében

A szállás recepcióján elmondták, hogy honnan, melyik busszal juthatunk át Velencére, ha nem akarjuk az ő transzfer szolgáltatásukat igénybe venni. Elég kötött idejű és jóval magasabb árú volt mint a busz, így inkább magunk mentünk. Van egy applikáció, amit letöltöttünk a telefonra, regisztráltunk, és azon tudtunk buszjegyet vásárolni és aktiválni, amikor utaztunk, így nem kellett sehova jegy után szaladgálni.

Egy egész napot szántunk Velencére, így reggeli után mentünk is.Munka miatt ez hétvégére esett, kicsit aggódtunk is, hogy mennyien lesznek… A maszk használat ellenére kicsit elfeledkeztünk arról, hogy még tart a vírus korszak, és igen ledöbbentünk, hogy Velence legtöbb utcácskája mennyire üres volt a főszezonban, egy szép napsütéses hétvégi napon.

Utólag néztünk képeket, hogy amúgy milyen tömeg szokott lenni Velencében, és szerencsésnek éreztük magunkat, hogy pont ebben a szerencsétlen időben jöttünk ide turistáskodni. Nagyon jól éreztük magunkat a rekkenő hőség ellenére is. Elég rendesen lesétáltuk a lábunkat és megtöltöttük a fényképezőt képekkel, úgyhogy jöjjenek is:

Lido beach

Egy szűk hetet töltöttünk Velence mellett, Margherában, Olaszországban, és nagyon szerettük. Innen viszont már Magyarország felé vettük az irányt, mert ha tovább mentünk volna még Franciaországba, vagy Svájcba, akkor nem nagyon értünk volna haza a családi nyaralásra. Így is szép kis kirándulásunk volt, jó sokat autóztunk és rengeteg gyönyörű helyet látogattunk meg, úgyhogy feltöltekezve indultunk hazafelé.

Deee, azért még egy csavar kell a történetbe, nehogy csak úgy egyenesen hazavezessünk: egy kellemes estét még eltöltöttünk Lido-ban, tengerparton. Egy jó kis olasz pizzával és egy csodás naplementében sétálgatással zártuk az utunkat. Nagyon boldogok voltunk, hogy el tudtunk jönni erre a kis autós útra és hogy olyan jól alakult mindenhol minden…

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.