Tegnap búcsúzóul elmentünk Tinus barátunk éttermébe, ahova rendszeresen visszajártunk az utóbbi 2 hétben, hiába volt 20p motorral a szállástól, mindig igyekeztünk útba ejteni. (Nasi Balap Sengkol a hely neve) Miért?

Mert itt ettük az eddigi legfinomabb Ayam Geprek-et! (fotó mellékelve )

Amitől olyan nagyon különleges, az a mennyei szósz a tetején! Egyikőnk sem evett még sehol ennyire finomat, és néha ennyire csípőset sem!

Utolsó napra lebeszéltük, hogy elárulja a titkát és megtanítja nekünk, hogy otthon is el tudjuk majd készíteni, ha már ennyire rákattantunk

Bónuszként megtanulhattuk az Ayam Gepug szószát is elkészíteni, amiben a fokhagyma dominál, és kevésbé csípős. Ez a szósz is leírhatatlanul finom!!!

Remélem találunk majd megfelelő csilit hozzá, és sikerül otthon is összehozni ezt a csodát!

Ha Lombokon jártok, és esztek húst, mindenképp ejtsétek útba ezt a helyet, mert nem csak a legjobb ízeket, hanem a legbarátságosabb árakat is itt találjátok!
(a fotókon lévő ételek összesen 380Ft-ba kerültek!)

Mivel az itt töltött 1 hónap alatt is kismillió fotót lőttünk, most megosztunk egy kis válogatást veletek a kimaradt képekből

A legszebb tengerpartról nem készült külön poszt, mert sajnos nem készült profi fotó róla, csak telefonos. Amikor nálunk volt a gép, akkor olyan apály volt, hogy alig ismertünk rá a partra, fürödni pedig lehetetlen volt… Úgyhogy most a telós képet feltesszük, mert enélkül nem lenne teljes a lomboki kép

Most nem hagytuk ki, lőttünk pár képet a kompról, amivel tegnap rekord idő alatt, azaz 4 óra alatt sikerült visszahajóznunk Balira

Reméljük, hamarosan lesz alkalmunk visszamenni Lombokra, hogy:
felfedezzük azt a sok mindent, amit az itt töltött 1 hónap alatt nem sikerült,
– együnk még sok finomat Tanus bárátunknál, aki megtanította nekünk, hogy hogy készül a legfinomabb 2 szósz, amit valaha kóstoltunk,
– végig fürödjük újra a változatos tengerpartokat,
– visszamenjünk a Gili szigetekre,
és talán, ha fittebbek leszünk akkor azért is, hogy megmásszuk 3 napos túrával Rinjanit, a vulkánt…

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.