Krabi

Bangkokból november 17-én átrepültünk Krabira, tartva eddigi tervünket. Landolás után egyből buszba ültünk, amely Ao Nang tengerparti városkába fuvarozott minket.

Szerettünk volna segítségért cserébe ingyen lakni, de nem sikerült. A próbálkozást és a reményt az uolsó pillanatig nem adtuk fel, emiatt még a transzfer busz indulásakor sem tudtuk megmondani, hol tegyenek majd ki minket a városban, hol fogunk lakni. Végül találtunk egy pénztárcánkhoz szabott árú helyet, ami nem a turistákkal teli tengerparton van, hanem kicsit fentebb, a helyi emberek között, ahol nem csak a szállás sokkal olcsóbb, de az élet is.

Most már minden szuper, újabb izgalmas és kalandos helyen hajtjuk álomra a fejünket: egy garázsban felállított sátorban

Egy kedves home stay szoba árának 1/3-áért laktunk kb, de nem akárhogy, hanem az előszobájában / garázsában felállított sátorban. Mivel nincs sok cuccunk és kb csak aludni jártunk be, tökéletesen megfelelt, mert jó vastag és kényelmes matracot tettek bele. Pakolni is volt benne még egy nagy matracnyi hely, és mivel kb 170cm magas volt, egész kényelmesen elfértünk 🙂 A hangulatos teraszra ki tudtunk ülni dolgozni, tanulni. Volt melegvíz, ami olcsó szállásoknál nagy szó, és ventillátor bent a sátorban, És ez elég is volt nekünk.

Mosással sincs probléma, mert itt Thaiföldön szinte mindenhol vannak közösségi mosógépek, 200Ft-ért ki lehet mosni a ruháinkat. Igaz, hideg vízzel, és a mosószert is nekünk kell beszerezni, de legalább tiszták lesznek 🙂

Béreltünk motort – szintén elég jó árra lealkudva, így a szabadidőnkben könnyen tudtunk mozgni bármerre.

Ao Nang-ot nagyon megszerettük, mert volt minden ami kellett: helyi közeg, tengerpart, meleg, olcsó szállás, elérhetőközelben gyönyörű helyek, olcsó helyi rum, jó útszéli kajáldák, jó társaság és néha egy frissítő eső, de a további posztokban részletesebben is megmutatjuk, merre jártunk, miket láttunk 🙂

Készítettünk azért egy kis összefoglaló videót is:

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.