A Fekete ház egy múzum, ahol Thawan Duchanee, aki az Év művésze és a Nemzet Művésze címeket is elnyerte a nép szeretetén kívül. Igen rendhagyó, már-már botrányosnak mondható alkotásait lehet megtekinteni ebben a közel 40 épületben, ami a múzeumot alkotja. A művész a hagyományos észak-thai építészetet ötvözi különféle nemzet, mai modern stílusával, színben pedig mindenhol a fekete dominál. Az épületek különféle formájukkal, méretükkel mind különböznek egymástól, kivéve egyet: mindegyikben valami igazán meghökkentőt látni.

Itt aztán igazán minden van, amit csak megbotránkoztathat egy vegetáriánust, vagy mély nyomot hagyhat egy kisgyerekben. Ez a már-már elborultnak tűnő művész kiállított ám mindent: kiterített kígyóbőrt, krokodilbőr, bivaly koponyák, mindenféle csontokat, csontvázakat, gigantikus péniszű szobrokat és mindenféle mást… A többséggel a célja az volt, hogy szemléltesse az élet múlandóságát. Hát ez bejött…

Minket az óriásgongok varázsoltak el, abban nem hogy semmi bizarr nem volt, de megtanultuk, hogyan lehet elképesztő hangra bírni szimpla simogatással, és nem tudtuk megunni! (azóta ahol csak van, mindenhol gongot simogatunk 😀 )

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.