Őrült nagy izgatottsággal indultunk a Grand Canyonhoz! Úgy intéztük, hogy az egész napunk csak a kanyoné! Korán reggel kocsiba pattantunk, mert Phoenixből 3-4 óra volt oda az út. Ide is jó volt a nemzeti park bérletünk, így beengedtek ingyen.

Grand Canyon Village-től haladtunk Cameron város felé, és szinte minden lehetséges kilátópontnál megálltunk. Mindegyik valahogy más és különleges! Kedvencünk azért mégis lett kettő:

Első kedvencünk az első állomásunk, azaz a Grand Canyon Visitor Center volt a maga összes kilátópontjával. Letettük a kocsit a hatalmas parkolóban és sétáltunk pár km-t. A kanyon pereme mentén itt egy elég hosszú szakaszon járda van kiépítve, így akár órákat is lehet itt tölteni és pár méterenként megállni gyönyörködni a hatalmas mélységben, elképesztő méretekben, formákban, színekben.

Másik kedvencünk ezen a déli szakaszon az utolsó megállónk lett, a Desert View Point. Itt egy őrtorony is található, a Desert View Watchtower, bár ez sajnos már zárva volt, mire odaértünk. Ez a megálló elképesztően hangulatos! Két teljesen más panoráma tárul elénk két különböző irányba, de egy közös bennük: mindkettő lenyűgöző!

A Grand Canyon délkeleti szakaszának látogatása során ezeken a megállókon álltunk meg:

1. Mather Point – gyalog számtalanszor
2. Yavapai Point – itt nincs Peti lába alatt talaj, viszont van Yavapai Geológiai Múzeum
3. Grandview Point előtt az út szélén szarvasokat nézni
4. Grandview Point
5. Moran Point
6. Desert View Point & Desert View Watchtower

Mivel csak az utolsó állomásunkon sötétedett ránk teljesen, konstatáltuk, hogy megint mennyire jól hoztuk a tervet! Megnéztünk mindent a mai nap, amit szerettük volna, úgyhogy már csak azt kell kitalálnunk, hogy hol fogunk ma éjjel a kocsiban aludni…

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.