Sötétedés után még elautókáztunk Page városba, mert ott volt a legközelebbi Walmart szupermarket, ahol legálisan lehet a parkolóban aludni. Rengeteg lakóautó és kisbusz közül válogathattunk, hogy melyik mellé parkolunk be úgy, hogy egy lámpa se világítson be a kocsiba, de ne is legyen nagyon kieső, sötét rész, de hamar megtaláltuk a tökéletes helyet. Éjjel a hőmérséklet itt is fagypont környékére süllyedt, de jól szuperált a meleg hálózsákunk és a kocsi fűtése 😊

Másnap korán keltünk, mert volt egy fontos tervünk: nyitásra odaérni a híres Horseshoe Bend-hez, ahol a Colorado folyó lópatkó alakban kanyarog a Grand Canyon alján.

Szerencsére még a turistaözön előtt odaértünk a Horseshoe Bend-hez. Mivel ez az autós utunk utolsó napja, a mai állomásoknak nagyon nem néztünk utána, sok tervezni való volt így is. Ezért azt hittük, ide sem kell majd belépőt fizetni a nemzeti park kártyánk miatt, de nem így volt. Szerencsére csak $10-t kértek a kocsi behajtásáért és parkolásért, úgyhogy nem volt kérdés, bementünk!

Homokban dombra fel, majd dombról le – ez a kis reggeli séta kellett ahhoz, hogy a parkolóból eljussunk a kanyon széléhez. Még jó, hogy itt is volt korlát, különben lehet leszédültünk volna, olyan szédítő volt a látvány és a mélység! Elképesztő volt nézni, hogy milyen mélyen folyik a Colorado folyó! Volt a partján egy kis házikó, ami annyira pirinyónak tűnt fentről, hogy alig lehetett felfogni a méreteket. Az egész látvány olyan ’hűdewáó’ volt, hogy mutatjuk is a képeket:

A sok kép, videó és gyönyörködés után még mászkáltunk-másztunk egy kicsit a félreeső sziklákon, ahonnan szintén csodás képeket készítettünk:

Miután jól kifáradtunk és bejártuk, amit szerettünk volna, elindultunk hazafelé, Las Vegasba…

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.