A hatalmas vörös hegyek között autózva, pont egy kápolna volt az, amire utolsónak gondoltunk, hogy meg kellene nézni. 😊
Ezt a kápolnát eredetileg nem is terveztük meglátogatni, a neten látható fotók alapján nem tűnt nagy számnak, de barátaink javaslatára beletettük a „programfüzetünkbe”. Nagyon szép környezetben van és autóval igazán könnyen megközelíthető.

Élőben nagyon szép, modern épület, ami meglepően nagyon keskeny és magas. Ez egy római katolikus templom, aminek az építésével 1956-ban készültek el. Belülről egy átlagos templomhoz képest egész kicsinek látszik, 150 férőhelyes, de igazán hangulatos. Különlegessége a majd 30m magas kereszt, ami egy üvegfal közepén található az épület teljes szélességében és magsaságában. Ezt a keresztet egy fa teszi még látványosabbá, ami szintén a plafonig nyúlik. Ezen látható a megfeszített Jézus.

Egyes források szerint a Szent Kereszt Kápolna a világ 5 legkülönlegesebb temploma közé tartozik, és mivel szakrális helyre épült, különleges kisugárzása van.
Elég sok volt itt a turista. Sajnos nem a legjobb időben érkeztünk, mert igaz, hogy innen a naplemente nagyon látványos lehet, de nekünk már nem volt annyi időnk, hogy megvárjuk.
Egyébként mindenképp megérte felmenni és megnézni a kápolnát, mert eddig hasonlót sem láttunk még.

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.