Cancun belvárosa nem túl turistás, mindenki a parti szállodaparadicsomban, vagy a közeli puccos turistavárosban lakik. Nekünk viszont kellemes csalódás volt, nagyon jó bázisnak bizonyult hosszú távra is, mert egész könnyen megközelíthetőek voltak a közelben található, számunkra érdekesebb helyek. A városon kívül és belül is nagyon jól működott az úgynevezett Collectivo utasszállító jarmű. A 9-11 személyes kisbuszok Ázsiából már jól ismert módon csak akkor indulnak el az első állomásról, ha megteltek, konkrét útvonalakon közlekednek, és bárhol le és fel lehet szállni. Egész sokat használtuk ezt a tömegközlekedési formát, mert tényleg sok helyre el tudtunk jutni vele és még olcsó is volt.

Egyik alkalommal Puerto Morelos-ra kirándultunk, ahova könnyen és gyorsan eljutottunk Collectivoval. Ez egy kis kikötő falu, amit meglepetésünkre elég rövid idő alatt bejártunk. Arra számítottunk, hogy ez egy kicsit nyugisabb környék lesz, de nagyon sok volt a turista és valószínű, hogy ebből kifolyólag voltak az árak is magasabbak az üzletekben, éttermekben.

Itt találkoztunk elsőnek testközelből szabadon élő pelikánokkal. Kis csapatban összegyűltek a horgászok körül, és várták, hátha nekik is csurran cseppen valami. 🙂

A falu tengerpartja nem volt az a kifejezetten karibi szépség, de legalább jót napoztunk a homokos parton a pálmák alatt.

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.