Utazásaink során általában sikerül megtalálnunk azt az egy-két nagyon helyi kifőzdét, utcai kajáldát, ahol az átlaghoz képest olcsóbb árszínvonalon, a máshol próbáltnál finomabb és nagyobb adagú ételeket tudunk szerezni.
Szerencsére most sem volt másképp, pár nap után lett nem is egy, hanem egyből két kedvenc mamikánk: egyikhez majdnem minden este ellátogatunk legalább egy Tom Yum rákos levesre, másikhoz pedig ebédre különféle rizses ételekért, vagy tésztás levesekért.

Mivel a munka mennyisége és határideje felülírta a terveinket, hogy hétvégére motort béreljünk és felfedezzük a környéket, a mai nap pár órás alvás és déli ébredés után elballagtunk egy Peti által kinézett, jóra értékelt nagyon helyi étterembe, ami a sült halak széles kínálatáról „híres”.

Kétszemélyes sült harcsát rendeltünk thai stílusú zöld mangó salátával, és persze az elmaradhatatlan rizzsel. Ez a hely jóval drágább volt, mint a megszokott, úgyhogy ma kirúgtunk a hámból: kólával együtt 2500Ft-nak megfelelő thai bathot fizettünk a mennyei estebédért. Ez az étel még 1,5 éve lopta be magát a szívünkbe, mikor Ao Nangon (Krabi térség) laktunk egy hónapot. Azóta vágytunk rá. 😊

Kicsit rosszul időzítettük ezt a mennyei salis halat, mert elfelejtettük, hogy ma piac nap van, és fillérekért szuperebbnél szuperebb dolgokat ehetünk-ihatunk vacsorára. Mert ha Thaiföldön szombat van, az azt jelenti, hogy nagyobb piac van még a vidéki városkákban is, mint amilyen otthon búcsúkor sincs, ha az árusok számát, és az árucikkek, ételek sokszínűségét nézzük. Igaz, hogy szinte teli hassal sétáltuk végig a végeláthatatlan piacot, de azért találtunk és vettünk is régi kedvenceket, érdekes újdonságokat. Te melyiket kóstolnád meg? 😊

Ne maradj le

Iratkozz fel hírlevelünkre

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.